Informacija

Echidna

Echidna


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Echidna yra monotremelių eiliškumo atstovas (kartu su echidnomis tai apima ir vėžį). Buveinė - Australija, Naujoji Gvinėja ir Tasmanija. Jie mieliau gyvena ten, kur būdingas vidutinio klimato ar sausas klimatas. Tuo pat metu jie apsigyvena būstuose parkuose, stepėse ar miškuose.

Echidnos yra sausumos gyvūnai, jų kūno ilgis yra aštuoniasdešimt centimetrų, o jų svoris siekia dešimt kilogramų. Termitai ir skruzdėlės yra valgomi. Priekinė galvos dalis yra pailga, sudaro "buką", ji yra šiek tiek pasvirusi ir užima beveik pusę galvos ilgio. Akys mažos. Nors šie gyvūnai pasižymi vangumu, vis dėlto jie gerai maudosi. Echidnos neturi labai daug natūralių priešų, o tai, be abejo, lemia gausus adatų skaičius.

Echidnos nagai yra pritaikyti skirtingoms užduotims atlikti. Pavyzdžiui, priekinėse letenose echidnos pirštai yra su išlenktomis žnyplėmis, kurios yra tokios būtinos šiems gyvūnams gauti maistą - atidaryti termitų ir skruzdėlių lizdus. Su ilgiausia užpakalinių kojų nagais, echidna veikia kaip šukos.

Echidnos turi ilgą liežuvį. Ilgas ir lipnus. Jos ilgis svyruoja nuo penkiolikos iki dvidešimt penkių centimetrų. Šios echidnos kalbos ypatybės tarnauja ieškant ir gaunant maistą. Po skruzdėlyno sunaikinimo yra naudojamas liežuvis, kurio gale yra daugybė dantų. Jie kartu su kietais gomurio raukšlėmis susmulkina gaunamą maistą.

Storoji echidnos oda yra padengta adatomis. Adatos, kurių ilgis siekia dešimt centimetrų, yra modifikuoti plaukai. Tik pilve nėra adatų. Adatos yra apsaugos priemonė. Taigi, iškilus galimam pavojui, šie gyvūnai yra palaidoti, žemės paviršiuje matomos tik adatos.

Echidnos negyvena bendruomenėse. Kiekvienas šios šeimos asmuo saugo savo teritoriją (joje medžioja echidnas). Jie visada yra atsargūs ir lėti. Jie gyvena atskirai ir slaptai. Buros, supuvę kelmai ir rąstai, įvairūs krūmynai naudojami kaip pastogės. Echidnos labai retai būna dienos metu - jos aktyvios daugiausia naktį.

Echidnos turi žvilgsnį. Šie gyvūnai mato menkiausią judesį netoliese. Iškilus grėsmei, jie akimirksniu užsidaro tankiuose, tarp įtrūkimų (arba tiesiog įbręsta į žemę ar smėlį).

Atėjus pavasariui, echidnos pradeda veistis. Po poravimosi patelė deda tik vieną kiaušinį, kuris vėliau dedamas į specialiai tam skirtą maišą ant pilvo. Maždaug dvi savaites patelė neša kiaušinį, dar tris mėnesius - pats veršelis. Jis valgo motinos riebų pieną - ir tai tęsiasi maždaug šešis mėnesius, net kūdikiui pakeitus „gyvenamąjį plotą“, jis persikelia į motinos nugarą.

Medžioti echidnas draudžiama visur. Taip yra dėl to, kad Australijos aborigenai sunaikino daugybę echidnų (dėl adatų ir mėsos). Norint išsaugoti šiuos gyvūnus, buvo draudžiama juos medžioti. Į tarptautinę raudonąją knygą įtraukta trumpalaikė echidna ir ilgoji echidna.


Žiūrėti video įrašą: Super cute Echidna! (Liepa 2022).


Komentarai:

  1. Addis

    Tai neturi prasmės.

  2. Akinolkree

    I hope you find the right solution. Neišmeskite.

  3. Carrol

    Taip, visa tai mokslinė fantastika

  4. Wang'ombe

    Galiu rekomenduoti apsilankyti svetainėje, kur yra daug straipsnių jus dominančia tema.

  5. Anghus

    What an incomparable topic



Parašykite pranešimą