Informacija

Dubonosy

Dubonosy


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dubnos yra vieningos pelekų šeimos paukščių genties. Dubonos yra apdovanotos labai gražia spalvota spalva.

Grosbeak paplitimo teritorija apima Šiaurės Indijos ir Šiaurės Afrikos teritorijas, Azijos ir Europos vidutinio klimato platumas. Geriau įsikurti lapuočių miškuose.

Grosbeaks lizdų statyba prasideda balandžio mėnesį. Kiaušinių skaičius sankaboje svyruoja nuo trijų iki septynių. Kiaušinių inkubacija yra griežtesnės moters užduotis, tačiau abu tėvai tiekia viščiukus. Viščiukai lizde būna vidutiniškai dvylika dienų.

Dubnos yra grūdėtieji paukščiai, tačiau jų racione yra ne tik įvairių augalų sėklos, bet ir vabzdžiai.

Snako forma yra skiriamasis „grosbeaks“ bruožas. Masyvus storas snapas nepastebimai susilieja su kakta. Bukas smailėja.

Grosbeaks plunksnos spalva yra labai graži. Tai taikoma tik šių paukščių patinams. Galvos galas, karūna ir kakta yra šviesiai rudos spalvos. Pečiai yra kaštoninės rudos spalvos, o kaklas yra pilkai rožinės spalvos. Viršūninių žandikaulių patinų viršus yra alyvuogių-rudos spalvos. Vyno pilka spalva būdinga vidurinei kūno pusei, o juoda būdinga skrydžio plunksnoms, smakrui, juostelei aplink snapą, kamanoms ir uodegai. Moteriškojo gubono spalva yra šiek tiek silpnesnė nei patino.

Lapuočių miškai yra mėgstama buveinių vieta. Be to, jei ne toli nuo jų, auga kultūrinis dumblas, miško uogų ir vaisių sodai. Tačiau šiurkštesni (nepaisant šios aplinkybės) gali įsikurti parkuose, giraitėse, mišriuose miškuose ir net pušynuose.

Dubonos yra migruojantis paukštis. Tik šiauriniuose jos paplitimo srities regionuose. Pietiniuose paplitimo rajonuose šie paukščiai laikomi klajokliais. Į lizdavietes Gublinos atvyksta pavasarį - atvykimo pradžia būna kovo mėnesį, o pabaiga - gegužę.

Grosbeaks lizdų statyba prasideda balandžio mėnesį. Sankaboje yra nuo trijų iki septynių kiaušinių. Tačiau dažniausiai jų skaičius yra keturi ar penki. Kiaušinių paviršius yra šviesiai žalsvas, su nedaug rašto. Moterys daugiausia užsiima inkubacija. Šiuo metu patinas ją maitina, bet tik retkarčiais pakeičia. Viščiukai peri liepos pirmoje pusėje. Jie yra lizde nuo vienuolikos iki keturiolikos dienų. Tiek patelės, tiek patinai dalyvauja maitinant palikuonis (maistas yra vabzdžių lervos ir patys vabzdžiai, taip pat augalų sėklos). Liepos pabaigoje iš lizdo pirmą kartą atsiranda viščiukai. Šiuo metu bręsta įvairios uogos, kurių sėklos tarnauja kaip pašaro pagrindas tiek suaugusiems, tiek jauniems gurkšnams. Iš pradžių brakonieriai laikomi atskirai vienas nuo kito. Jų susijungimas įvyks rugpjūčio mėn. Šiuo metu nedideli jaunų paukščių pulkai klaidžioja po daržovių sodus ir sodus.

Dubnos yra grūdėtieji paukščiai. Į grosbeaks racioną įeina kaulavaisių ir uogų augalų sėklos. Tai yra paukščių vyšnių, slyvų, vyšnių ir kt. Sėklos. Maistas šiek tiek įvairus dėl kukurūzų, žirnių, saulėgrąžų, alksnio, pelenų, liepų ir klevo sėklų. Nykštukai taip pat valgo vabzdžius. Tose vietose, kur yra daug šiurkštesnių medžių, vaisių ir uogų sodai gali turėti tam tikrų neigiamų padarinių žmonėms, apsilankiusiems pas šiuos paukščius.

Kadagių žiogelis išsiskiria savo spalvota spalva. Pilvas, viršutinė uodega ir nugarinė turi žalsvai geltoną atspalvį, o šio paukščio nugara, krūtinė, kaklas ir galva yra padengti matiniu juodu atspalviu. Baltas veidrodis puošia „Grosbeak“ sparną. Kadagio žiogelis skiriasi nuo paprastojo ir yra didesnio dydžio. Kadagio žiogeliai savo vardą įgijo dėl savo mitybos ypatumų - jis valgo tik kadagių sėklas. Dėl šios aplinkybės šios rūšies individų paplitimo plotas sutampa su kadagio augimo sritimis. Kadagys grosbeak gyvena Centrinės, Vakarų ir Centrinės Azijos kalnų kadagių miškuose.

Masinis paprastojo žiogelio kiaušinių sunaikinimas patenka gegužę. Lizdas suprojektuotas kaip gili taurė. Jo skersmuo svyruoja nuo dvidešimt iki dvidešimt dviejų centimetrų, lizdo aukštis yra nuo aštuonių iki dešimties centimetrų, padėklo skersmuo yra nuo septynių iki aštuonių centimetrų, o padėklo gylis yra nuo keturių iki penkių centimetrų. Šaknys, šakelės ir kitos šiurkščiavilnės šakos sudaro išorinį lizdo sluoksnį kaip statybinę medžiagą. Krienai, ploni, sausi stiebai yra kraiko pagrindas. Sankaba paprastai susideda iš keturių ar penkių kiaušinių. Inkubacinis periodas yra dvi savaitės. Viščiukai iš savo tėvų pirmosiomis gyvenimo dienomis gauna beveik tik vabzdžius kaip maistą. Šiek tiek vėliau viščiukai pereina prie augalinio maisto. Dvi sankabos per metus, skirtos „grosbeaks“, yra beveik neįmanomas reiškinys. Išvykimas įvyksta vasaros pabaigoje - rudens pradžioje.

Paprastasis žiogelis yra plačiai paplitęs visoje Eurazijoje. Jo paskirstymo zona yra tikrai plati ir apima teritorijas nuo Britų salų iki Japonijos. Tačiau teritorijose, besitęsiančiose toli į šiaurę ir šiaurės rytus, šie paukščiai vis dar yra reti. Taigi Skandinavijos šalyse žiobrius galima rasti labai retai. Migruojančių skrydžių metu paprasti bandai pasiekia Turkiją, Alžyrą ir Maroką.

Paprastąją žiogelį galima laikyti namuose. Įsimylėjėlių dėmesį patraukia jo graži spalva. Tačiau, kaip sutramdytas paukštis, žvirblis vis dar yra retas reiškinys. Nepaisant to, griovio narve gyvenimo trukmė yra ilga, o sutramdyti nereikia tiek laiko. Laikymui namuose žnyplėms reikalingas erdvus narvas. Mediniai strypai yra nepriimtini, nes šis paukštis juos lengvai įkando. „Dubonos“ visada turėtų turėti prieigą prie švaraus, švaraus vandens. Sėklos (pavyzdžiui, linai, avižos, saulėgrąžos) turi būti įtrauktos į meduolių su maistu racioną; kaulai (pavyzdžiui, vyšnios, paukščių vyšnios, vyšnios); uogos (pavyzdžiui, kalnų pelenai, paukščių vyšnios, šaltalankiai, laukinės rožės, viburnum); vaisiai ir daržovės (pavyzdžiui, obuoliai, agurkai); šakos-pumpurai (faktiniai pavasarį - vaismedžių pumpurai). Virškinimui pagerinti bruknei turėtų būti suteiktas smėlis, kreida, žvyras.

Dubonos turi flegmatišką charakterį. Šis paukštis turi įprotį ilgą laiką sėdėti toje pačioje vietoje. Tuo pačiu metu ji praktiškai nejuda. Bet žvilgsnis vis dar yra talentingas protinių sugebėjimų. Asmenys yra greitaprotingi ir drąsūs. Dubonos dažnai sodininkams padaro didelę žalą, o kartais visiškai sunaikina visą derlių.

Mėlynasis žiogelis turi mėlyną plunksną. Šio paukščio kūno ilgis yra vidutiniškai devyniolika centimetrų. Mėlyna yra pagrindinė slyvos spalva, tamsesniu tonu ant sparnų. Ant sparnų jie turi aiškiai matomas gelsvas juosteles. Mėlynojo žiogelio patelių pagrindinė slyvinė spalva turi rusvą atspalvį, melsvas atspalvis pastebimas tik apatinėje nugaros dalyje. Jauni patinai yra visiškai mėlyni. Mėlyną žiogelį nėra lengva pastebėti. Nepaisant tokios ryškios spalvos spalvotos spalvos. Visų pirma, esant silpnam apšvietimui, spalva tampa labai tamsi ir beveik nepastebima (tokiu atveju žiogelį galima lengvai supainioti su vyrišku jautiniu paukščiu).


Žiūrėti video įrašą: Original BONOBONO안녕!보노보노나무에 오르고 싶어 (Liepa 2022).


Komentarai:

  1. Bronson

    Puikiai, aš ir pagalvojau.

  2. Beaufort

    Atsiprašau, bet, mano manymu, jūs pripažįstate klaidą. Aš galiu apginti savo poziciją. Parašyk man pm.

  3. Galal

    kodėl taip iššauta!!!!!!!

  4. Garbhan

    juokinga padėtis

  5. Gwyr

    Mano labai įdomi tema. Siūlau tai aptarti čia arba PM.

  6. Phelps

    Aš turėčiau

  7. Gallehant

    I think the subject is very interesting. Give with you we will deal in PM.



Parašykite pranešimą